Héliumos lufi érdekességek

Érdekességek a hélium palack világából

Húsvéti tojás festés – rendhagyó módon

heliumos lufi husvetra (2)Nyakunkon a húsvét, és ilyenkor sokan elgondolkoznak azon, mivel is lehetne hangulatosabbá tenni ezt a kedves ünnepet.

Ehhez szeretnénk ötletet adni, hogyan készítsünk héliumos lufikból húsvéti tojás formájú lufi csokrot.

kattintson ide…

Félresikerült Guiness rekord – a héliumos lufik támadása!

heliumos lufik tamadasaA jóból is megárt a sok! De az ilyen sok már sokk!
Erre jöhettek rá 1986-ban Clevelandi szervezők, akik úgy gondolták, nagy felhajtást csapnak, és szélnek eresztenek 1,5 millió héliumos lufit.
Ha kíváncsi arra, mi lett a vége

kattintson ide…


A hélium belélegzése

helium belélegzeseTalán nincs is viccesebb dolog, mint amikor egy öblösen mély hangú ember a héliumtól egyszer csak mókushangra vált. Az ember még saját magán is röhög ilyenkor. De mi a titka ennek a furcsa jelenségnek, és vannak-e a belélegzésnek veszélyei?

kattintson ide…


Repülés héliumos lufikkal a cápáktól nyüzsgő tenger felett!

Matt-silver-Vallance heliumos lufiMatt Silver Vallance a jótékonyság nem egészen hétköznapi formáját választotta. 160 héliummal töltött léggömbbel vágott neki a feltűnést keltő utazásnak, amit egy gyermekklinika bővítéséért hajtott végre. Akciójáról a cikkben bővebben.

kattintson ide…
A héliumos lufik a tábori ágy és egy füstölgő puskacső

heliumos lufi kalandA felhők feletti piknikezéshez nagyjából ezzel a felszereléssel indult neki Erik Roner. Felette a 90 darab héliumos lufi, kezében a puskacső, alatta pedig a kényelmes tábori ágy. Videón is megörökítette a kalandot, ha megnézné

kattintson ide…

 

Az első repülés héliumos lufikkal

Lawrence Richard Walters héliumos lufi kalandjaA héliumos lufikkal való repülés úttörője az azóta híressé vált „Kempingszék Larry” polgári nevén Lawrence Richard Walters volt. Ő emelkedett a levegőbe elsőként héliumos lufikkal, mint a nevéből is sejthető, kempingszékben! A részletekért

kattintson ide…