Hogyan fújjunk fel lufit hélium palackból?

hélium palack (5)Bár állítólag a hélium gáz a második leggyakoribb anyag az univerzumban: a Földön voltaképp ritkaság. Bolygónkon leggyakoribb előfordulása kétségkívül a születésnapi bulik alkalma, illetve bármilyen rendezvény, ahol lebegő lufikat láthatunk.

A lufi szállítása a helyszínre– főleg ha héliummal töltött – sokszor okozhat nehézséget. A ballonok felfújását azonban otthon is meg lehet oldani.
A hélium palack használata egyszerű, és biztonságos. Különböző méretekben hozzáférhető a 10 literes hordozható verziótól kezdve az 50 literes tankig. Az egyszerűség jegyében létezik eldobható héliumos palack is, hozzájuk mellékelt felfújható lufikkal.

Az alábbiakban egy netes hélium palack videót szeretnénk megosztani veletek, ami segít ha otthon szeretnétek héliumos lufit tölteni palackból.
Helyezzük a palackot egy stabil, sima felületre.

Ime a hélium palack nyitó szelepje, és a cső amin keresztül kiárad a gáz.
Hogyan fújjunk fel lufit hélium palackból?

A léggömb nyakát illesszük a kimenetre és nyissuk meg a szelepet. Figyelem! Ekkor még nem jön a gáz- a fekete pöcköt oldalirányba el kell tolni!
Hogyan fújjunk fel lufit hélium palackból?

Várjuk meg, hogy a léggömbünk elérje a megfelelő méretet.
Várjuk meg, hogy a léggömbünk elérje a megfelelő méretet.

A léggömböt kötözzük el (legjobb a saját anyagával), ügyelve, hogy a töltet a lufiban maradjon.
Szorosan zárjuk el a szelepet.

(A teljes videó kedvéért kattintsatok ide! Figyelem: angol nyelvű.)
https://www.youtube.com/watch?v=xLfm3CwzPgk

És ha már felfújtuk az összes lufinkat és kiürült a palack?
hélium palack
Ha eldobható palackot vettünk, akkor az üres héliumos palack helye a fémhulladék között van, vagy szolgáltasd be egy telephelyen vagy hozd vissza a Siesta gyerekcipő boltba ahol vetted :))